Вівторок
23.04.2024
16:44
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Дошкільний навчальний заклад №9 "Ромашка"
Мирноградської міської ради Донецької області
Головна Реєстрація Вхід
Організація харчування »
Меню сайту

Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Харчування в закладі дошкільної освіти  №9 «Ромашка» Мирноградської міської ради здійснюється на підставі наступної нормативної бази:
 

 
Закони України
 

"Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку" (затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305)

Спільні накази Міністерств України
  
Накази Міністерств України

 

На підставі рішення виконавчого комітету Мирноградської міської ради від  20.12.2021 № 440 "Про вартість харчування і розмір батьківської плати за харчування дітей в  закладах дошкільної освіти відділу освіти Мирноградської міської ради у 2022 році"

 з 01.01.2022 року вартість харчування  становить:

- 45,00 грн. - у групах раннього та дошкільного віку, 40 % за кошти місцевого бюджету (18,00 грн.), 60 % батьківська плата (27,00 грн.).

Звільнено від сплати батьківських внесків за харчування дітей пільгових категорій:

-з багатодітних сімей – на 50 %, ( батьківська плата – 13,50 грн., );

-дітей, позбавлених батьківського піклування – на 100 %;

-дітей з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу – на 100%;

-дітей з інвалідністю - на 100%;

-дітей, батьки яких є учасниками ООС/АТО– на 100 %.

      - дітей з числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів - на 100%

 

ЗНАЙОМТЕСЯ: 

 смачні страви для дошкільників в Мирноградському ЗДО № 9 «Ромашка» готують:

 

Кухар – 

Кухар – 

Помічник кухаря – 

 

 

 

·         Раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основними умовами для підвищення опору дитячого організму до захворювань, для нормального росту і розвитку дітей, які виховуються в дошкільному закладі. Режим харчування дітей в закладі дошкільної освіти № 9 «Ромашка» триразовий.  Графік видачі їжі затверджується завідувачем закладу.
·         Харчоблок  закладу дошкільної освіти обладнаний необхідним технологічним обладнанням.
·         Харчоблок забезпечений достатньою кількістю кухонного посуду, інвентарю, санітарним і спеціальним одягом .
·         Згідно з нормами на харчоблоці знаходяться всі необхідні миючі, дезінфікуючі засоби та методичні рекомендації щодо їх застосування.
·         У Мирноградському ЗДО № 9 впроваджена система ХАССР, ведеться систематична і планомірна робота, зокрема: організовано безпечне і якісне харчування дітей (замовлення і прийняття безпечних і якісних продуктів харчування, продовольчої сировини у необхідній кількості, додержання умов і термінів їх зберігання, технології приготування страв, правил особистої гігієни працівників харчоблоку); харчування здійснюється згідно з двотижневим меню; щодня на кожний наступний день відповідно до наявності продуктів харчування та з урахуванням примірного чотиритижневого меню, картотеки страв. Складається меню-розклад окремо для двох вікових груп – дітей віком до 3 років та дітей віком від 3 до 6 років відповідно до затверджених норм харчування. Кожного дня за 30 хвилин до роздачі їжі медичний працівник оцінює якість її приготування, в його присутності кухар відбирає добові проби в чистий посуд з кришкою в об’ємі порції для дітей молодшої групи. Проби зберігаються протягом доби в холодильнику до закінчення аналогічного прийому їжі наступного дня і є показником якості роботи кухарів.
·         У Мирноградському ЗДО № 9  здійснюється щоденний контроль за організацією харчуванням дітей медсестрою і директорос ЗДО. Результати фіксуються в «Діловому щоденнику контролю» і в журналі контролю за організацією харчування. У ЗДО працює бракеражна комісія, до складу якої входять представники батьківського комітету. На основі результатів контролю проводиться індивідуальна робота з певною категорією працівників.
·         Кожного дня старшою медичною сестрою закладу ведеться огляд працівників харчоблоку на гнійничкові захворювання, який фіксується в журналі здоров’я працівників харчоблоку. Систематично контролюється проходження працівниками харчоблоку медичних оглядів, відповідно до чинного законодавства.
·         Планово проводиться контроль за санітарно-гігієнічним станом харчоблоку, технологією приготування їжі, умовами її зберігання і дотриманням термінів реалізації, виконанням норм харчування міською СЕС.
·         Об’єм та частота завозу продуктів харчування та продовольчої сировини регулюються в залежності від терміну їх реалізації та кількості дітей і завозяться в заклад  1 раз на тиждень.  Медичною службою закладу здійснюється постійний контроль за постачанням продуктів харчування. Продукти харчування надходять до  закладу освіти  разом із супровідними документами, які свідчать про їх безпечність, якість, ґатунок, категорію і дату виготовлення.
·         Термін реалізації визначається підприємством, постачальником, тому продукти харчування з обмеженим терміном реалізації (молоко, кисломолочні продукти, м'ясо, ковбаса, риба, тощо) реєструються в журналі «Журнал бракеражу сирих продуктів», де обов’язково фіксуються дати та час останнього терміну реалізації.
·         Завгосп та старша медсестра ведуть суворий облік продуктів харчування, який фіксується у «Книзі складського обліку», де вказується дата їх надходження, постачальник тощо. Завгосп дотримується термінів реалізації продуктів, планує своєчасне забезпечення основними продуктами харчування на два дні, здійснює їх видачу на харчоблок згідно з меню.
·         Для контролю за виконанням затвердженого набору продуктів медсестра веде «Журнал обліку виконання норм харчування». На підставі даних цього журналу кожні 10 днів проводиться аналіз якості харчування, а при необхідності – його корекція. При невиконанні норм харчування з метою подальшої корекції харчування проводиться розрахунок основних інгредієнтів їжі у раціонах харчування дітей відповідно до таблиць хімічного складу та енергетичної цінності деяких продуктів харчування.
·         Старша медична сестра закладу контролює виконання меню і якість страв, проводить санітарно-просвітницьку роботу серед персоналу та батьків з питань раціонального харчування, особливо в оздоровчий період, дає оцінку ефективності харчування, проводить заняття з персоналом з питань гігієни харчування, профілактики харчових отруєнь і групових гострих кишкових інфекцій.
·         Кухарі закладу відповідають за високоякісне і своєчасне приготування їжі та дотримання технологічних вимог: кулінарна обробка продуктів повинна максимально зберігати харчову цінність, сприяти засвоєнню їжі, надавати їй приємного зовнішнього вигляду, смаку і запаху. Мікробне забруднення продуктів, що виникає при їх первинній обробці, ліквідується наступною термічною обробкою.
·         Особлива увага в технології приготування приділяється приготуванню їжі для дітей раннього віку (тушкування та додаткова обробка страв). Висока температура сприяє знищенню мікроорганізмів та забезпеченню бактеріологічної безпеки готових страв.
·         Директор, старша медсестра, вихователі груп дошкільного закладу проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед батьківської громадськості щодо організації харчування у сім’ї. Домашнє харчування має доповнювати раціон дитячого садка. Питання раціонального харчування дітей включається у тематику батьківських зборів, консультацій для батьків, розглядається на загальних зборах колективу, виробничих нарадах, висвітлюється в інформаційних куточках.
·         Для отримання інформації батьками про харчування дітей в закладі, в інформаційних куточках груп та харчоблоку, щодня розміщується меню.

 

 

 
 

Форма входу
Логин:
Пароль:

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Погода

Новини
[21.04.2024]  Запитай про вакцинацію в експерта (7)
[21.03.2024]  Атестація педагогічних працівників (18)
[22.01.2024]  День Соборності (40)
[09.01.2024]  Зимові розваги (35)
[09.01.2024]  Тривають заняття з наймолодшими (48)
[09.01.2024]  На гостину завітала Зимонька-зима (38)
[20.10.2023]  НЕБЕЗПЕЧНО!!! ГРВІ, ГРИП!!! (73)

Партнери сайту
Відділ освіти

Офіційний сайт Мирноградської міської ради

Танцевальный портал Донецкого региона